vmware’de task silme – Vahap Öç – Exevolium https://exevolium.com #windows, #linux, #hosting, #cloud, #database, #vmware Wed, 24 May 2017 18:24:45 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=7.0.2 https://exevolium.com/wp-content/uploads/2017/03/favicon1.png vmware’de task silme – Vahap Öç – Exevolium https://exevolium.com 32 32 VMWare’de SSH Üzerinden Task Silme ve İptal Etme İşlemi https://exevolium.com/vmwarede-task-silme-ve-iptal-etme-islemi/ Wed, 24 May 2017 17:46:01 +0000 http://exevolium.com/?p=927 Merhaba,

Bu işlem için öncelikle sunucunun çalıştığı hosta ssh ile bağlanmalısınız.
(vCenter yapısı üzerinde çalıştığınızı düşünerek böyle belirtiyorum. Tek bir host varsa hosta ssh ile bağlanın.)

Hosta ssh ile bağlanabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekiyor:
Hostun (IP adresinin) üzerine tıklayın. Sağ framede Configuration>Security Profile>Firewall’un üstündeki Properties’e tıklamalısınız.
Yeni açılan ekranda Secure Shell enable edebilirsiniz. O ekranda yine scope tanımlayıp, belirli IPlerin erişimine izin verebilirsiniz.


SSH ile bağlandıktan sonra sırayla aşağıdaki komutları uygulayın.
Bu komutla sunucunun WorldNumber göreceksiniz. Bu WorldNumber sunucunun ID’sidir.

esxcli vm process list

Aşağıdaki komutla da, sunucuya ait bütün taskları iptal edebilirsiniz.

esxcli vm process kill --type=[soft,hard,force] --world-id=WorldNumber

Örn kullanım: esxcli vm process kill –type=force –world-id=34534534

agent restart
/sbin/services.sh restart

Bu işlemleri yaptıktan sonra host üzerindeki servisleri restart ediyorsunuz, bu biraz zaman alabilir.
Sonrasında host disconnected olarak gözükecek, bunun nedeni servis restartlandığında vCenter ile olan bağlantısının kopmasındandır. (Eğer vCenter yapısı üzerinde çalışıyorsanız.) Yoksa host üzerinde çalışan sunuculara bir şey olmuyor. Sorunsuz servis restartlandığında tekrar bağlantı gelecektir. Host vCenter’a geldiğinde vSphere HA failover in progress gibi bir uyarı görebilirsiniz. Bunu gidermek için Cluster üzerine sağ tık> Edit Settings> Turn On vSphere HA tikini kaldırıyorsunuz. Alttaki tasklar tamamlandıktan sonra yeniden bunu aktif ediyorsunuz. (Bu kısım -vCenter varsa- sunucuların otomatik hostlar arasında migrate olmasını sağlayan kısım.)

Umarım zamandan kazanmanızı sağlar.

]]>